Selecteer een pagina

Vier jaar geleden zijn Ruud, Luuk en Bart Mulders, vader en twee zoons uit Groesbeek, gestart met het brouwen van bier in de garage

Gedurende deze periode zijn de hobby brouwers steeds enthousiaster geworden over het bierbrouwproces. Dit enthousiasme was echter moeilijk te delen aangezien ze het bier alleen zelf mochten nuttigen. Om het enthousiasme toch over te brengen kwam er een nieuw idee: een officiële brouwerij.

Chris en Laura Poelen (eigenaren van het Balkon van Groesbeek) hebben ons de mogelijkheid gegeven om op hun unieke locatie deze nieuwe brouwerij te vestigen. Vanaf de Derde Baan, Zevenheuvelenweg heeft de bezoeker een schitterend uitzicht over Groesbeek en het Reichswald. Brouwerij Biberius had zich geen betere locatie kunnen wensen en de brouwers zijn dan ook blij dat ze deze kans hebben gekregen.

Op de zoektocht naar een mooie en pakkende naam voor de brouwerij kwam de naam Biberius uit de bus. Dit was de bijnaam van de Romeinse keizer Tiberius. Deze keizer zocht zijn toevlucht in de alcohol. En omdat in het Latijns Bibulus ‘graag drinkend’ betekent was de scheldnaam van deze dorstige keizer ‘Biberius’.

Tijdens het ontwikkelen van nieuwe recepten gebruiken we producten uit de streek om in samenwerking brouwsels te maken.